
Basically Blanc (Delaware) 2024
BA Wild Ale / 5.5% ABV
w/Delaware (Japanese) Grape skins
ワイン樽でじっくりと熟成させたワイルドエールに、デラウェアの搾りかすを漬け込むことで、ブドウ由来の華やかさと奥深い味わいを引き出しました。 淡い黄色にわずかな濁りを帯びた外観。グラスに注ぐと、マスカットのようなフルーティーな香りが広がり、野生酵母由来のファンキーなニュアンスが重なります。 口に含むと、白ブドウを思わせるジューシーなフレーバーが広がり、ほのかにハチミツのような甘みとパイナップルのニュアンスが感じられます。
後半にかけて、グレープフルーツや梅のような爽やかな酸味が全体を引き締め、心地よい余韻へとつながります。 アフターには、シェリーを思わせる熟成感がふんわりと鼻に抜け、ワイン樽熟成ならではの奥行きを演出。果実の風味と樽のニュアンスが調和した、繊細で複雑な味わいをお楽しみください。
■発酵容器:赤ワイン樽
■発酵熟成時間:樽熟成 最⾧ 44 か月+瓶内二次発酵 6 か月
■副原料:ブドウ果皮(フジマル-デラウェア)0.2kg/L
■二次発酵用糖類:生はちみつ(静岡県浜松市・⾧坂養蜂場)
【保管と賞味方法について】
■保存方法:15℃以下で要冷蔵
■サービング温度:4℃~10℃
■おすすめグラス:ワイングラス、チューリップ、フルート、スニフター
瓶を開ける際は、コルク抜きが必要になる場合があります。保管中は瓶を頻繁に動かさないようにし、横に寝かさず立てるように置いてください。瓶底には酵母や菌が沈殿しています。注ぐ際に、これらがビールと一緒に出ないよう、ゆっくりと瓶を傾けながら注いでください。
We aged this wild ale slowly in wine barrels and infused it with Delaware grape pomace, enhancing its elegant grapederived character and depth of flavor. It pours a pale yellow with a slight haze. As you bring the glass to your nose, aromas of muscat-like fruitiness unfold, layered with funky wild yeast nuances. On the palate, juicy white grape flavors take center stage, accompanied by subtle honey-like sweetness and hints of pineapple. Toward the finish, refreshing acidity reminiscent of grapefruit and Japanese plum tightens the profile, leading to a pleasant aftertaste. In the finish, a sherrylike aged character gently lingers, adding depth unique to wine barrel aging. We hope you enjoy the delicate yet complex harmony of fruit flavors and barrel nuances.
■Fermentation Vessel(s): A blend of used red wine barrels
■Time: Conditioned in barrels for up to 44 months, in addition to 6 months conditioning in bottle
■Adjuncts: Used/Processed Delaware (Japanese) Grape skins
■Priming Sugar: Locally sourced honey
【Storage and Handling】
■Storage: 15C
■Serving Temperature: 4-15C
■Glassware: Wineglass, Tulip, Flute, Snifter
When opening these bottles, a corkscrew wine opener may be needed. Do not disturb the bottle during storage and store upright. Do not agitate the bottle before pouring. There will always be a layer of yeast and bacteria at the bottom of these bottles that should not be poured into the glass and remain in the bottle. Pour gently and slowly tilt the angle of the bottle to prevent the settled microorganisms from entering the glass.