OUR BEERS ビール

Jam Session

BA Sour / 5.0% ABV

w/Green(Unripened) Japanese Plums

ベースとなるビールは、約3年に渡って赤と白ワインの木樽内にて発酵を行いました。ちょうど木樽からビールを抜き出した時期が6月であったため、旬の素材であり和風な印象も感じられる“⻘梅”を選びました。まずは⻘梅の実が⻩⾊になるまで完熟させ、フルーティーな香りを纏った状態でビールへ投入。2か月をかけ寝かせたのちに、瓶内二次発酵として浜松産のはちみつを加え更に6か月のあいだ熟成させています。

ジューシーなストーンフルーツや完熟梅の風味が、鮮やかな柑橘の皮を連想させる香りと溶け合い、フルーティーで華やかな味わいを⽣み出します。蜂蜜の豊かな甘みが温かみを加え、シャープで爽やかな酸味が全体のバランスを整え、奥行きと複雑さを引き立てます。力強い酸味に程よい甘みが感じられ、ミディアムボディで炭酸は控えめ、わずかに温かみのある口当たりに仕上がりました。

■発酵熟成時間:樽熟成 最⻑ 37 か月+瓶内二次発酵 6か月
■副原料:⻘梅(静岡県藤枝市)0.14kg/L
■二次発酵⽤糖類:⽣はちみつ(静岡県浜松市・⻑坂養蜂場)

【保管と賞味⽅法について】
■保存⽅法:15℃以下で要冷蔵
■サービング温度:4℃〜10℃
■おすすめグラス:ワイングラス、チューリップ

瓶を開ける際は、コルク抜きが必要になる場合があります。保管中は瓶を頻繁に動かさないようにし、横に寝かさず立てるように置いてください。瓶底には酵⺟や菌が沈殿しています。注ぐ際に、これらがビールと一緒に出ないよう、ゆっくりと瓶を傾けながら注いでください。

The base beer was fermented for approximately three years in red and white wine barrels. When it was time to remove the beer from the barrels in June, we chose green plums— a seasonal and traditional Japanese ingredient. These plums were left to fully ripen until they turned yellow, developing a fruity aroma before being added to the beer and aged for two months. After that, honey from Hamamatsu was introduced, and the beer underwent an additional six months of bottle conditioning for further maturation. Juicy stone fruit and ripe plum flavors blend with vibrant citrus zest, creating a bright and fruity profile. The rich sweetness of honey adds warmth, while a sharp, refreshing acidity balances the overall taste, enhancing depth and complexity. It features an intense sourness with moderate sweetness, a medium body, low carbonation, and a slightly warming mouthfeel.

■Fermentation Vessel(s): A blend of used red and white wine barrels
■Time: Conditioned in barrels for up to 37 months, in addition to 6 months conditioning in bottle
■Adjuncts: Locally sourced plums (Fujieda city) 0.14kg/L
■Priming Sugar: Locally sourced honey

【Storage and Handling】
■Storage: 15C
■Serving Temperature: 4-15C
■Glassware: Wineglass, Tulip

When opening these bottles, a corkscrew wine opener may be needed. Do not disturb the bottle during storage and store upright. Do not agitate the bottle before pouring. There will always be a layer of yeast and bacteria at the bottom of these bottles that should not be poured into the glass and remain in the bottle. Pour gently and slowly tilt the angle of the bottle to prevent the settled microorganisms from entering the glass.

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