
Passion Project
BA Sour / 5.5% ABV
w/ Locally sourced strawberries
このブレンドでは、いちごの特徴がしっかりと引き立つように、より熟成が進んでいる木樽かつ、味が中立であるものを選びました。WCB の醸造所から数キロ離れた場所で栽培された、熟した“石垣いちご”を使用しています。
グラスに注ぐと、いちご由来の赤やオレンジのような色味をしていることが分かります。自社ハウス酵母由来の野性味に加え、いちご感もきちんとアロマに現れています。口に含むと期待通りにいちごのフレーバーを感じ取れますが、少しずつファンキーな噛み応えのある食感へと変わっていきます。
アメリカでは「ジョリー・ランチャー」というキャンディーがありますが、その中で私が一番好きだったいちご味に非常に似ていて、懐かしく思う味わいでもあります。ぜひ楽しみながら、ご賞味ください。
■発酵容器:赤ワイン樽(フランス)、白ワイン樽(フランス)
■発酵熟成時間:18 か月
■副原料:石垣いちご(静岡県・静岡市、紅ほっぺ)0.25kg/L
■二次発酵用糖類:生はちみつ(静岡県浜松市・⾧坂養蜂場)
【保管と賞味方法について】
■保管温度:10℃~18℃
■サービング温度:4℃~10℃
■おすすめグラス:タンブラー、チューリップ、フルートシャンパングラス、スニフター
瓶を開ける際に、コルク抜きが必要な場合があります。栓を抜いた直後には泡が出てしまう可能性があるため、必ずシンクなど水回りのある場所で開けてください。また、コルクが飛んでしまうこともありますので、開栓の際はくれぐれもご注意ください。
保管中は瓶を頻繁に動かさないようにし、横に寝かさず立てるように置いてください。瓶底には酵母や菌が沈殿しています。注ぐ際に、これらがビールと一緒に出ないよう、ゆっくりと瓶を傾けながら注いでください。
For this blend we chose a blend of some of our most mature barrels, but with more of a neutral flavor to allow for the strawberries to shine through. This beer definitely should be served cold and opened by a sink. It will foam over. You can also expect to find some strawberry bits in the beer as well, so don't be concerned about those. These strawberries were grown locally in Shizuoka, just a few kilometers from the brewery and delivered at the peak of ripeness. It took many hours and many people to cut all of them before putting in the beer. Totally worth it though.
The first thing you'll notice is a nice red/orangish hue, clearly from the strawberries. The aroma also packs a big strawberry punch, but definitive house culture funkiness is present as well. As expected, lots of strawberry flavor, but as that fades what I'd call a funky "chewiness" remains. This beer heavily reminds me of strawberry jolly ranchers, which was always my favorite flavor.
■Fermentation Vessel(s): A blend of used French oak red and white wine barrels
■Time: 1.5 years in barrel
■Adjuncts: 0.25kg/L locally sourced strawberries
■Priming Sugar: Locally sourced honey
【Storage and Handling】
■Storage temperature: 10-18C
■Serving Temperature: 4-10C
■Glassware: Tumbler, Tulip, Flute, Snifter
When opening these bottles, a corkscrew wine opener may be needed. It's also recommended that these bottles should be opened in the presence of a sink as they may foam over. Please be careful of the cork as it will often pop and fly off.
Do not disturb the bottle during storage and store upright. Do not agitate the bottle before pouring. There will always be a layer of yeast and bacteria at the bottom of these bottles that should not be poured into the glass and remain in the bottle. Pour gently and slowly tilt the angle of the bottle to prevent the settled microorganisms from entering the glass.