OUR BEERS ビール

Passion Project -2023-

BA Sour / 5.0% ABV

w/Locally sourced strawberries

2 回目の「Passion Project」では前回の考え⽅を変えずに、よりいちごの特徴が引き立つように選定をしました。完成したビールには、いちごの果肉が多少浮遊している可能性もありますが、特に問題はありません。今回も WCB の醸造所から数キロ離れた場所で栽培された、ちょうど熟する時期を迎えたいちごを使⽤しています。ビールに入れる前のいちごの下ごしらえは、手間ひまがかかり一苦労ではありますが、味にとても良い影響をもたらしてくれています。

グラスに注ぐと、いちご由来の赤やオレンジのような色味に染まっていることが分かります。また自社ハウス酵⺟から由来する野性味に加え、いちごの印象もきちんとアロマに現れています。口に含むと期待通りにいちごのフレーバーを感じ取れますが、少しずつファンキーで噛み応えのある食感へと変わっていきます。今回の「Passion Project」は前回に比較して酸味が控えめで、とても飲みやすく仕上がっています。前回のように、オーバーカーボネーションによる影響で開栓時に泡が必要以上に溢れることのないよう、今回は炭酸を少なくし確認をしているのでご安心ください。

■発酵容器:赤ワイン樽、白ワイン樽
■発酵熟成時間:24 か月
■副原料:いちご(静岡県静岡市、紅ほっぺ)0.25kg/L
■⼆次発酵⽤糖類:⽣はちみつ(静岡県浜松市・⻑坂養蜂場)

【保管と賞味⽅法について】
■保管:要冷蔵 15℃以下で保管してください。
■サービング温度:4℃〜10℃
■おすすめグラス:タンブラー、チューリップ、フルートシャンパングラス、スニフター

瓶を開ける際に、コルク抜きが必要な場合があります。保管中は瓶を頻繁に動かさないようにし、横に寝かさず立てるように置いてください。瓶底には酵⺟や菌が沈殿しています。注ぐ際にこれらがビールと一緒に出ないよう、ゆっくりと瓶を傾けながら注いでください。

For the second iteration of this beer, we once again selected barrels that were more natural in flavor to showcase the locally sourced strawberries. There may be some bits of strawberry in the beer, but please don`t be concerned. These strawberries were grown locally in Shizuoka, just a few kilometers from the brewery and delivered at the peak of ripeness. It took many hours and many people to cut all of them before putting in the beer. The results were well worth it.

The strawberries first make their presence known in the color of the beer, which is lightly pink and orangish, like that of a Rose wine. The aroma is also bursting with strawberries, with subtle hints of funk and dust from our house culture. Naturally strawberries are the predominant flavor followed by a dry, tannic and woody finish. There is a light sourness to this beer, making it extremely drinkable. Perhaps the biggest difference between this version and the previous version is the reduced carbonation. After opening a number of these bottles, there has yet to be one that has foamed over.

■Fermentation Vessel(s): A blend of used French oak red and white wine barrels
■Time: 2 years in barrel
■Adjuncts: 0.25kg/L locally sourced strawberries
■Priming Sugar: Locally sourced honey

【Storage and Handling】
■Storage temperature: Under 15C
■Serving Temperature: 4-10C
■Glassware: Tumbler, Tulip, Flute, Snifter

When opening these bottles, a corkscrew wine opener may be needed. Do not disturb the bottle during storage and store upright. Do not agitate the bottle before pouring. There will always be a layer of yeast and bacteria at the bottom of these bottles that should not be poured into the glass and remain in
the bottle. Pour gently and slowly tilt the angle of the bottle to prevent the settled microorganisms from entering the glass.

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