OUR BEERS ビール

Happy Ending -2023-

BA Sour / 5.5% ABV

w/Locally sourced peaches

これまでに作った BA Sour に準じて同じようにブレンドを施し桃を加え、2回目のリリースとなる「Happy Ending -2023-」が完成しました。フルーツを使ったビールには昔から桃を使用したものが多くあります。その歴史を踏まえて、GMT+9 で静岡産の桃を使うことは必然のように感じました。桃の季節の到来を待ち熟成を経て、ようやく今回のブレンドをリリースすることができました。

ベースとなるビールは、約2年に渡って赤と白ワインの木樽内にて発酵を行いました。それぞれの樽において桃の添加有無を決めるために、発酵後の香味をテイスティングし、より桃に近い質を持った或いはラフランスやリンゴを連想させる特徴を持った液体を選ぶようにしました。桃を投入し1か月間寝かせたのちに、浜松産のはちみつを加え、瓶内二次発酵で更に3か月をかけて熟成させています。

今回のブレンドでは、アロマと味わいに桃の印象が顕著に出ています。酸味もバランスが良く、最後に心地よく残ります。樽由来と思われる乾いた皮のような感覚もあって、強く噛み応えがあるような桃の風味ともよく合うでしょう。採れたての桃のような味わいを求めているあなたには、もってこいの 1本です。

■発酵容器:赤ワイン樽、白ワイン樽
■発酵熟成時間:樽熟成 24 か月+瓶内二次発酵 3 か月
■副原料:桃(静岡県静岡市)0.25kg/L
■二次発酵用糖類:生はちみつ(静岡県浜松市・⾧坂養蜂場)

【保管と賞味方法について】
■保管場所:要冷蔵 15℃以下で保管してください。
■サービング温度:4℃~10℃
■おすすめグラス:タンブラー、チューリップ、フルートシャンパングラス、スニフター

瓶を開ける際は、栓抜きが必要になる場合があります。保管中は瓶を頻繁に動かさないようにし、横に寝かさず立てるように置いてください。瓶底には酵母や菌が沈殿しています。注ぐ際に、これらがビールと一緒に出ないよう、ゆっくりと瓶を傾けながら注いでください。

This beer follows the path of our previously blended fruited sours, but this time with peach. Peach has been a staple in fruited beers for hundreds of years. That fact with Peaches being famous in Japan made it an easy choice as part of the GMT series. The hardest part was waiting for peaches to come into season. But now, after 3 months of bottle conditioning, we’re proud to present the second iteration of “Happy Ending,” GMT’s peach blend.

The base beer was fermented entirely in used red and white wine oak barrels for approximately 2 years. The blend of barrels was selected by those which already possessed peach like qualities, or had complimentary flavors, like pear and apple. Barrels were blended with 250g/L of fresh local Shizuoka peaches. The beer conditioned for an additional month before being packaged and primed with locally sourced honey. The bottles then conditioned for an additional 3 months.

This year's blend is quite clean, with the peaches coming through strongly in both the aroma and flavor. The sourness is well-balanced with a pleasant tanginess to the finish. Notes of barrel shine through brightly, adding a nice tannic complement to a strong and chewy peach flavor. For those missing fresh peaches, consider this beer to scratch that itch.

■Fermentation Vessel(s): A blend of used red and white wine barrels
■Time: 24 months in barrel, 3 months bottle conditioning
■Adjuncts: Locally sourced peaches (Shizuoka city) 0.25kg/L
■Priming Sugar: Locally sourced honey

【Storage and Handling】
■Storage temperature: Under 15C
■Serving Temperature: 4-10C
■Glassware: Tumbler, Tulip, Flute, Snifter

Opening the beer will likely require a bottle opener. Do not disturb the bottle during storage and store upright. Do not agitate the bottle before pouring. There will always be a layer of yeast and bacteria at the bottom of these bottles that should not be poured into the glass and remain in the bottle. Pour gently and slowly tilt the angle of the bottle to prevent the settled microorganisms from entering the glass.

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