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Winter Wish

BA Imperial Stout / 13.0% ABV

w/Cranberry, Ginger, Cinnamon, Nutmeg, Anise & Cloves

第16弾となる今作では、WCBから過去にリリースしたImperial Stout「The Gateway Empowered」の原酒を、グレーンウイスキー樽で38か月熟成。2024年に続き、クリスマスにちなんだ副原料を新たにセレクト。

「Winter Wish」は“ホットアップルサイダー”のような、スパイシーで体が温まるホリデードリンクをイメージ。副原料としてクランベリー・ショウガ・シナモン・アニス・クローブ・ナツメグを贅沢に漬け込んだ、冬の夜にぴったりの特別な一本。

立ち上る香りは、複雑で鮮烈なスパイスのアロマが重なり合い、まるでクラフトコーラのよう。その奥からは、クランベリー由来の爽やかなフルーティーさがふわりと漂います。

口に含むと、チョコレートやモラセス、ブラウンシュガーを思わせる濃厚な甘みと、ほのかなベリーのニュアンス。さらにはスターアニスの甘い風味、そしてウイスキー樽由来の深い熟成感。飲み進めるほどにスパイスの余韻が感じられ、喉の奥にはショウガ由来の心地よい温かさが広がります。寒い季節に、じっくりと味わいたいリッチで奥行きのある仕上がりです。

※Artwork by @kac_one

■熟成容器:グレーンウイスキー樽
■発酵熟成時間:38か月
■副原料:クランベリー、ショウガ、シナモン、アニス、クローブ、ナツメグ

【保管と賞味方法について】
■保存方法:5℃以下で要冷蔵
■おすすめグラス:スニフター、チューリップ

開栓時に温度が上がってしまうと噴き出す恐れがあります。冷たい状態での開栓をお願いします。ビールの状態を均一にするため、開栓前に瓶をゆっくりと上下に回すことをお勧めします。開栓時には栓抜きとナイフをご用意ください。蝋付け部分に出ているテープを引っ張り、王冠部分の蝋を剥がしていきます。その後、栓抜きで開栓してください。テープが途中で切れてしまった場合は、栓(王冠)下の蝋部分にナイフで一周ぐるりと切れ目を入れてから、栓抜きで開栓してください。

Holiday BA Stouts are back--The Nemesis gets his Winter Wish with this massive barrel-aged stout, aged in Japanese whiskey barrels for north of 35 months and infused with all kinds of xmas-y goodies.  offers a complex and vibrant aroma reminiscent of craft cola, layered with a gentle fruitiness from the cranberries.
Sensory:  We're getting complex layers of fruit and a kind of craft cola vibe, along with some of the usual suspects--chocolate, molasses and brown sugar, accompanied by hints of red berries. The sweet nuance of star anise and the matured character imparted by the whiskey barrels helps the spices pop, and ginger is the hit of warmth to tie it all together.
This elixir is super rich, lavishly layered, and perfect for sipping slowly during the winter season.

■Fermentation Vessel(s): Single ex- Japanese Whisky cask
■Time: aged in a single ex-Japanese whisky cask for 38 months
■Adjuncts: Cranberry, Ginger, Cinnamon, Anise, Cloves & Nutmeg

【Storage and Handling】
■Storage: Upright, Refrigerated at 5°C or less
■Glassware: Snifter, Tulip

This beer contains a small amount of active yeast and should be opened under chilled (<5 degrees C) conditions. We also recommend turning the bottle upside down 10 times to ensure a proper mixture as fruit and other ingredients may settle during storage. Pull the tape embedded in the wax at the top of the bottle to remove the wax completely. Once removed, open the cap using a bottle opener / other instrument. If pulling on the tape doesn’t remove the wax properly, you can use a sharp instrument to cut the wax below the cap. Be very careful when removing the wax and cap.

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