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The Hand of Balance

Barrel Aged Barley Wine / 12.0% ABV

今回は初の試みとして、ウイスキーの木樽から別の木樽へTransfer(移送)させ、より樽の特長をビールに纏わせることを狙いました。

The Gateway」の元になった原酒を、モルトウイスキー樽(29か月熟成)からグレーンウイスキー樽(11か月熟成)へTransferさせ、別のグレーンウイスキー樽(43か月熟成)で眠らせていた「Triple Barrel」と2:1でブレンド。

Imperial StoutとBarley Wine、それぞれの個性が織りなす重厚なハーモニーを引き出した一杯。グラスから立ち上るのは、オークやカカオを思わせるロースト香に、シェリーのような芳醇なニュアンスが重なる奥深いアロマ。

口に含むと、ナッツやチョコレート、キャラメルを連想させる甘さに、いちじくや赤いベリーのドライフルーツ、オレンジピールの印象。これらのフルーティーさが溶け合い、複層的で豊かな味わいを描きます。アフターには、ビターチョコレートやコーヒーのほろ苦さとともに、ウイスキーやシェリーを思わせる円熟した余韻が静かに長く続いていきます。

■熟成容器:モルトウイスキー樽、グレーンウイスキー樽
■発酵熟成時間:43か月
■副原料:なし

【保管と賞味方法について】
■保存方法:5℃以下で要冷蔵
■おすすめグラス:スニフター、チューリップ

開栓時に温度が上がってしまうと噴き出す恐れがあります。冷たい状態での開栓をお願いします。ビールの状態を均一にするため、開栓前に瓶をゆっくりと上下に回すことをお勧めします。開栓時には栓抜きとナイフをご用意ください。蝋付け部分に出ているテープを引っ張り、王冠部分の蝋を剥がしていきます。その後、栓抜きで開栓してください。テープが途中で切れてしまった場合は、栓(王冠)下の蝋部分にナイフで一周ぐるりと切れ目を入れてから、栓抜きで開栓してください。

A blend of imperial stout and barleywine aged in whisky barrels at a 2:1 ratio, this beer draws out a profound harmony where each style's unique character interweaves seamlessly.
From the glass rises a deep, layered aroma—-roasty notes reminiscent of oak and cacao, intertwined with a rich, sherry-like nuance.

On the palate, the sweetness of nuts, chocolate, and caramel melds with the fruity richness of dried figs, red berries, and a hint of candied orange peel, creating a complex and luxurious flavor profile. The aftertaste lingers gently, with the bittersweet depth of dark chocolate and coffee, followed by a mature, rounded finish evocative of whisky and sherry.

■Fermentation Vessel(s): Single ex- Japanese Whisky cask
■Time: aged in a single ex-Japanese whisky cask for 43 months
■Adjuncts: n/a

【Storage and Handling】
■Storage: Upright, Refrigerated at 5°C or less
■Glassware: Snifter, Tulip

This beer contains a small amount of active yeast and should be opened under chilled (<5 degrees C) conditions. We also recommend turning the bottle upside down 10 times to ensure a proper mixture as fruit and other ingredients may settle during storage. Pull the tape embedded in the wax at the top of the bottle to remove the wax completely. Once removed, open the cap using a bottle opener / other instrument. If pulling on the tape doesn’t remove the wax properly, you can use a sharp instrument to cut the wax below the cap. Be very careful when removing the wax and cap.

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