OUR BEERS ビール

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Silent Dissent

Barrel Aged Imperial Stout / 13.5% ABV

今回は初の試みとして、ウイスキーの木樽から別の木樽へTransfer(移送)させ、より樽の特長をビールに纏わせることを狙いました。

過去にリリースした「The Gateway」の元になった原酒を、モルトウイスキー樽(29か月熟成)からグレーンウイスキー樽(11か月熟成)へTransfer。

芳醇なウイスキーの香りに、ビターチョコレートやローストナッツを思わせる重厚なアロマが広がります。口に含むと、とろけるチョコレートキャラメルのような柔らかな甘みのあと、レーズンやプルーンを連想させる熟した果実の風味が重なり、味わいに深い広がりをもたらします。

さらに、ウイスキー樽由来のまろやかな熟成感が全体を包み込み、まるで洋酒を忍ばせたチョコレートのような、しっとりとした余韻に。フィニッシュには、ドライフルーツのほのかな甘みとコーヒーのような焙煎香が溶け合い、ウイスキーやラムの温もりを感じる穏やかな印象が静かに続きます。

■熟成容器:モルトウイスキー樽、グレーンウイスキー樽
■発酵熟成時間:40か月
■副原料:なし

【保管と賞味方法について】
■保存方法:5℃以下で要冷蔵
■おすすめグラス:スニフター、チューリップ

開栓時に温度が上がってしまうと噴き出す恐れがあります。冷たい状態での開栓をお願いします。ビールの状態を均一にするため、開栓前に瓶をゆっくりと上下に回すことをお勧めします。開栓時には栓抜きとナイフをご用意ください。蝋付け部分に出ているテープを引っ張り、王冠部分の蝋を剥がしていきます。その後、栓抜きで開栓してください。テープが途中で切れてしまった場合は、栓(王冠)下の蝋部分にナイフで一周ぐるりと切れ目を入れてから、栓抜きで開栓してください。

【直営店限定!リリース2液種の750mL瓶を販売】

WCB用宗タップルーム / 12 - twelve / WCB第参番移動式冷蔵庫 / OASIS / WCB DARK LAB / WCB UMEDA 1 / Hopbeat Records / WCB The Room
※当ビールはWCB直営店でのみ販売します
※WCB用宗タップルームのみ樽生&By the Glassでの提供あり(順次)

From the aroma, a rich and luxurious impression unfolds, with the deep scent of well-aged whisky complemented by notes reminiscent of bitter chocolate and roasted nuts.
On the palate, the velvety sweetness of melting chocolate caramel is layered with the glossy, fruity richness of a raisin/prune dried fruit combo, creating a flavor profile with remarkable depth and complexity. Furthermore, the matured character imparted by whisky-soaked oak envelops the entire experience, leading to a luxurious and sensual finish reminiscent of liquer-infused chocolate.
In the finish, the fruity notes of dried fruit blend seamlessly with the toasty aroma of coffee, resulting in a warm, lingering aftertaste evocative of whisky or rum.

■Fermentation Vessel(s): Single ex- Japanese Whisky cask
■Time: aged in a single ex-Japanese whisky cask for 40 months
■Adjuncts: n/a

【Storage and Handling】
■Storage: Upright, Refrigerated at 5°C or less
■Glassware: Snifter, Tulip

This beer contains a small amount of active yeast and should be opened under chilled (<5 degrees C) conditions. We also recommend turning the bottle upside down 10 times to ensure a proper mixture as fruit and other ingredients may settle during storage. Pull the tape embedded in the wax at the top of the bottle to remove the wax completely. Once removed, open the cap using a bottle opener / other instrument. If pulling on the tape doesn’t remove the wax properly, you can use a sharp instrument to cut the wax below the cap. Be very careful when removing the wax and cap.

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